رفتن به محتوای اصلی
x

تاریخچه

شهرستان خميني شهر واقع در شمال غربي شهراصفهان با ۱۷۶ کيلومتر وسعت جغرافيايي کوچکترين شهرستان استان است . اين شهرستان از شمال به کوه سيد محمد از جنوب به رودخانه زاينده رود و فلاورجان از شرق به شهرستان برخوار و ميمه و از غرب به شهرستان نجف آباد محدود مي شود . فاصله اندک ۱۵ کيلومتريخميني شهر تا شهر اصفهان آن را در موقعيت ويژه اي در همسايگي مرکز استان قرار داده است . ميانگين دماي سالانه هوا در آن ۱۴ درجه سانتي گراد ، متوسط بارندگي ۱۲۰ ميليمتر در سال و ارتفاع آن از سطح آب هاي آزاد ۱۶۰۰ متر مي باشد.

 اين شهرستان طبق آخرين تقسيمات کشوري داراي سه شهر به نام هاي درچه ، کوشک و خميني شهر است . ازنظر اقليمي اين منطقه يکي از شهرستان هاي واقع در حاشيه زاينده رود ، داراي کوه هايي کم تعداد اما مؤثر در موقعيت اقليمي و چشم انداز طبيعي آن است که زيبايي خاصي به اين منطقه مي دهد.نام پيشين خميني شهر سده بوده است که روزگار باستان تا چند دهه پيش به آن نام معروف بوده است در فرهنگ نفيسي و برهان قاطع واژه سده به معناي آتش و شعله زبانه دار معنا شده است

 گفته اند که چون اين شهر درپيش از اسلام محل برگزاري جشن هاي سده و آتش بوده و نيز به دليل نزديکي به آتشگاه به اين نام خوانده شده است اما برخي ديگر از مورخين در وجه تسميه نام سده گفته اند که اين نام از تجميع نام سه روستا در کنار هم و تشکيل يک کهن شهر بدست آمده است سه روستايي که اکنون هر کدامشان محله اي هستند از محلات شهر( ورنوسفادران ، خوزان و فروشان )

 مردمان اين منطقه انسان هايي سخت کوش باايمان ، پايمرد و راست قامت در مقابل هجوم بيگانه اند . در برگ برگ صفحات تاريخ مقاومت سرسختانه مردم سده در مقابل نيروهاي محمود افغان بر مي خوريم به طوري که بسياري از نزديکان و ياران او به اسارت مردم اين شهر در آمدند. پطروس هين سرکيس نماينده خليفه بزرگ ارامنه در آن دوران در يادداشت هاي خود مي نويسد افغان ها نتوانستند دهکده خوزان را تصرف کنند چون ساکنان آن سخت با ايشان به مبارزه برخواستند.

tar